فایل صوتی 5 (استاد نیک افشان)

و اما آموزشهای این جلسه, قرار بود راجع به آموزش تمرینات تنفسی صحبت کنیم:

 

قبل از آن نیز در مورد انرژی ها صحبت کردیم به این دلیل که,تمرینات تنفسی به صورت مستقیم روی بدن پرانیک یا بدن انرژیکی ما اثر میگذارد.بنابراین پیش از انکه بخواهیم تمرینات تنفسی را آموزش دهیم , باید انرژیها را در بدن تمام شاگردان متعادل کنیم. یعنی برناممه آساناهای ما به گونه ای باشد که وقتی تمرین تنفسی را شروع میکنیم ,کاملا پرانا در بدن انها سیال و متعادل شده باشد.اما پیش از انکه بخواهیم تمرینات تنفسی را آموزش دهیم, باید آگاهی از جریان تنفس طبیعی و تمرینات پیش پرانایام را بکار ببریم, که اولا ریه ها را آماده کنیم برای پذیرفتن حجم بیشتری از هوای تنفسی , عضلات تنفسی را آماده کنیم که بتواننددرست کار کنند و فضای مناسبی برای ریه ها تامین کنندو بعد خود فرد هم آمادگی ذهنی این کار را داشته باشد.غالب شما به شاگردانی برخورد کرده اید که به محض اینکه آگاهی انها را به سمت تنفس می برید, تنفس آنها به شماره میافتد, طپش قلب میگیرند, حال تهوع به انها دست میدهد, همه این حالتها به این دلیل است که بدن انها هنوز به این تمرینات عادت ندارد.

تمریناتی را که میشود از ابتدا به شاگردان معرفی کرد , اول تمرینات پیش پرانایام ایستاده است تمریناتی که به صورت ایستاده انجام میشود و دستها از جلو – پهلوها و یا ضربدری بالا و پایین میشوند. این تمرینات ایستاده به علاوه تمرین تاب خوردن بین پاها که بازدم های محکم خارج میشود, ریه را برای تمرین تنفسی آماده میکند .هیچ لزومی ندارد که در حین تمرین, بخواهیم که آگاهی شاگرد را روی ریه های ان ببریم, روی حجم هوای تنفسی , روی وضعیت دم و بازدم , فقط به سادگی در حین دم دستها به بالا حرکت میکند و در حین بازدم دستها به پایین حرکت میکند.گفته شد که این حرکات باعث میشود که ریه به صورتهای طولی – عرضی و مورب کشیده شود . درست مثل کیسه ای که حالت ارتجاعی هم دارد ,از هر طرغ کشیده شود, مثل اینکه ان را باز میکنیم , گشاد میکنیم , آن را جادار می کنیم.در عین حال این کشش باعث میشود کیسه های هوایی کوچک درون ریه ها هم کشیده شوند. این کشیده شدن, کمک میکند تا اخلاطی که درون این کیسه های هوایی یا برونش ها باقی مانده  است, بیرون بیاید و بعد میبینید که شاگردانتان غالبا به سرفه میافتند و اخلاط را خارج میکنند. به تدریج با ارائه این تمرینات, افراد برای آموزش دیدن برای تمرینات تنفسی اماده میشوند. به غیر از تمرینات پیش پرانایام ایستاده, تمرین دیگری نیز هست که انها را بدون هیچ پیش درامدی می شود به هنرجویان ارائه کرد, مثل تمرینات خنک کننده , شیتالی و شیت کاری , اینها تمرینات ساده ای هستند که چنانچه به دلیلی در کلاس شما, گرمای زیاد ایجاد کردید و در بدن افراد عنصر اتش را فعال کردید, به منظور خنک کردن میتوانید از این تمرینات استفاده کنید و هیچ لزومی ندارد که شاگرد برای تمرین تنفسی, اموزش قبلی دیده باشد. از جمله چیزهایی که باید در تمام کلاسهای مبتدی , به کرات آموزش داده شود, آگاهی از جریان طبیعی تنفس می باشد. این عمل در وحله اول ذهن و جسم را باهم هماهنگ میکند , ثانیا متابولیسم رو کامل و متعادل میکند, ثالثا پرانا را در تمام بدن سیال میکند. حالا به چه صورت؟

این تمرین آگاهی از تنفس را هم در شاواسانا ابتدای کلاس و هم در شاواسانای انتهای کلاس میتوان ارائه کرد.نکاتی رو که مطرح میشود اهمیت زیادی دارند,واقعا به راه اندازی پرانا کمک میکنند . همینطور کمک میکنند تا دستگاه تنفسی افراد برای تمرینات پیشرفته تر اماده شود.

مطلب ادامه دارد...

عضویت در سایت

باعضویت در خبرنامه ما ، می توانید از آخرین اخبار این مجموعه آگاه شوید. برای عضویت برروی ادامه مطلب کلیک کنید

ادامه مطلب

درباره مرکز یوگا بیهار

در این قسمت می توانید اطلاعات مربوط به مرکز بین المللی یوگا بیهار را مشاهده نمایید.

ادامه مطلب

عضویت در انجمن

برای اطلاع از آخرین مباحث علمی یوگا می توانید در انجمن ایران بیهار یوگا عضو شوید.

ادامه مطلب