روانشناسی یوگا (قسمت پنجم)
متون یوگا می گوید که بروز تاماس که اغلب مشکلات اجتماعی بوجود می آورد ،به حداقل رسیده وبا تمرینات یوگا بشکل راجاس یا ساتوا تغییر یافته است .این تایید نظری نیازمند اثبات تجربی بیشترو اجرای صحیح دارد .
6- یوگا نه تنها اقدام درمانی و پیشگیرانه برای بیماریها و ناخوشی اجتماعی است بلکه یک علم رو به رشد در حوزه شخصیت انسان می باشد . تمرین تکنیک های مدیتیشن تغییر کیفی در شخصیت انسان بوجود آورده و قادرند خود را به سطح بالایی برسانند . گسترش آگاهی ،رشد تواناییهای برون حسی و سامابوها ،ارتباط با احساسات عدم وابستگی برخی از ویژگی های شخصیتی انسان فهمیده است . در این سطح رشد روانی ،خود "سارویشوار "نامیده میشود . این زندگی لذت بخشیست که فردیت متعالی شده و ذهن تعادل کامل بدست می آورد .
نتیجه
بطور خلاصه ،روانشناسی یوگا کاربرد مهمی درمدیریت مشکلات روانشناسی ،روان تنی و اجتماعی و به همان اندازه در ارتقا و در تعالی خود نقش دارد . الگو ها ی نظری و ابزارو تکنیک های عملی برای تصحیح مهیا می کنند . اگرچه ،بسیاری از تاییدات شهودی و نظری نیاز اثبات تجربی و تفسیر مجدد(بازنگری) در شرایط گوناگون دارند . گزیده ایی از تکنیک ها (فنون )یوگا برای افراد و اهداف متفاوت کار سختی است . این امر نیاز به مدت طولانی ،برنامه دقیق توسط افراد و موسسات از خود گذشته (وقف شده )دارد.همکاری صمیمانه تمامی آن روانشناسان علاقه مند در این حوزه درخواست میشود.
ترجمه: مرجان مأنوسی فر